Ga naar de inhoud

Review: Wild Cosmetics deodorant

  • door

Review

Ik mocht een review doen over één van de populairste producten van het merk Wild Cosmetics, namelijk de refillable deodorant. Deze deodorant is volledig aluminiumvrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten die je huid niet irriteren. Het heeft ook een uniek navulbaar systeem. De houder, gemaakt van duurzaam geanodiseerd aluminium en gerecycled plastic, is ontworpen om een leven lang mee te gaan en de refills zijn volledig composteerbaar.

Lees snel verder en je vindt onderaan een kortingscode die ik je mag
aanbieden zodat ook jij deze prettige deodorant kunt proberen!

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

Wie zijn Wild Cosmetics?

Wild Cosmetics is een innovatief merk dat zich richt op het produceren van natuurlijke, duurzame en effectieve persoonlijke verzorgingsproducten. Hun ethos draait om het maken van producten die zowel goed zijn voor je lichaam als voor de planeet.

Het merk werd opgericht met de overtuiging dat het mogelijk moet zijn om effectieve en milieuvriendelijke producten te creëren. Ze hebben zich ten doel gesteld om producten te maken die goed zijn voor zowel de mens als de planeet. Dit uit zich in hun keuze voor natuurlijke ingrediënten en een navulbaar systeem voor hun deodorant én douchegels.

Wat Wild Cosmetics echt onderscheidt, is hun toewijding aan duurzaamheid. Ze streven ernaar om zo min mogelijk afval te produceren en zoveel mogelijk te recyclen. Ze gebruiken ook alleen ingrediënten die vriendelijk zijn voor je huid en de planeet, en hun producten zijn dierproefvrij.

De producten van Wild Cosmetics zijn uniseks en ontworpen om effectief te zijn bij het bestrijden van lichaamsgeur en het fris houden. Ze kunnen door iedereen worden gebruikt.

Lees ook: “Ecovriendelijk reizen: 10 tips voor duurzaam toerisme

Mijn review over Wild Cosmetics Deodorant

***Update na 3 maanden***

Nu 3 maanden verder ben ik nog steeds erg tevreden over de deodorant. Ik gebruik nog steeds de eerste refill, al ben ik daar bijna doorheen en mag ik -eindelijk- een nieuwe refill gaan proberen!

Zoals gezegd, mocht ik dus een review doen over hun bekende deodorant en ik neem je mee in mijn bevindingen.

Bij het openen van het toegestuurde pakketje zie ik als eerste de mintgroene aluminium case en drie refills met de geuren “Cherry Blossom”, “Fresh Cotton & Sea Salt” en “Lemon Basil & Blood Orange”. In de verpakking staat heel handig uitgelegd hoe je de refill in de aluminium case doet. Er staat ook een QR code die je kunt scannen als je er niet helemaal uit komt. Verder staat er een kleine introductie over Wild en een ‘weetje’ over wat er gebeurd met het afval van verzorgingsproducten.

De mintgroene case ziet er stijlvol uit en houdt ook prettig vast. Het oogt in eerste instantie wel wat groot, maar doordat hij vrij smal is, past het alsnog gemakkelijk in mijn handtas.

De geuren die ik heb ontvangen zijn “Cherry Blossom”, “Fresh Cotton & Sea Salt” en “Lemon Basil & Blood Orange”. Ze ruiken alle drie erg lekker. Ze zijn niet te overheersend met een zoetige en toch frisse geur. De geur die ik als eerste ga gebruiken is Cherry Blossom.

De case is gemakkelijk uit elkaar te halen door de twee knopjes aan de zijkant in te drukken de basis aan de onderkant er uit te schuiven, om vervolgens de refill op de basis te plaatsen. Het plaatsen van de refill is een kwestie van op de basis zetten en het geheel terug schuiven in de case.

De textuur van de deodorant is zacht en smeert gemakkelijk op mijn huid. Het voelt prettig aan mijn huid en het brandt niet na net geschoren oksels. Normaal gesproken gebruik ik deodorant uit een spuitbus omdat mijn ervaring met rollers is dat het even duurt voordat de deo droogt op mijn huid. Maar bij de deodorant van Wild voelt het na het smeren meteen goed en hoef ik niet te wachten tot het droog is.

De refill die ik gebruik geeft helaas wel witte strepen op mijn donkere kleding, dus het beste is om te smeren onder mijn kleding.

Ook merk ik dat ik de deo wat verder uit moet draaien, om te voorkomen dat de rand van de case onder de deodorant komt te zitten.

De geur blijft de hele dag lekker ruiken. Ook na intensievere beweging gedurende de dag, ruikt ik nog steeds lekker fris. Omdat er geen aluminium in de deodorant zit en het dus geen anti-transpirant deodorant is, voel ik wel wat sneller dat ik zweet, maar het stoort mij niet en ik ruik nog steeds geen zweetlucht.

Tijdens het schrijven van deze review ben ik ongeveer een week aan het smeren met Wild en als ik de refill bekijk, verwacht ik hier nog lange tijd mee te kunnen doen. Uit andere reviews lees ik dat je ongeveer tussen de 4 weken tot zelfs 3 maanden met een refill kunt doen, afhankelijk van hoe vaak en hoeveel je onder je oksels smeert.

Refill wild cosmetics deodorant

Samengevat

Allereerst vind ik de doelstelling van Wild Cosmetics erg goed. Ze staan voor duurzaamheid en het feit dat ze milieuvriendelijke producten creëren en zoveel mogelijk afval recyclen, is voor mij een groot pluspunt.

De deodorant case is stijlvol, handzaam en gemakkelijk in gebruik. De geuren van de refills die ik heb ontvangen ruiken alle drie even lekker en de refill is zonder moeite in de case te krijgen. Daarnaast blijft de geur lekker lang hangen, wat erg prettig is zodat je daar in ieder geval niet over na hoeft te denken als je onverwachts de deur uit gaat.

Het is nog even afwachten hoe lang ik met een refill kan doen, maar mijn eerste indruk is dat deze lang genoeg mee gaat.

Wanneer je eenmalig één standaard case koopt met drie refills, betaal je € 28,-. Dat lijkt op het eerste oog veel, maar voor een deodorant van Rituals betaal je ook € 9,90 per stuk. En mijn ervaring met spuitbus deo’s is dat ik daar minder lang mee doe dan smeerbare/roller deodorants en als je uit mag gaan van de reviews en tussen de 4 en 12 weken doet met één refill, dan is de prijs van de Wild Cosmetics deodorant dus zo hoog nog niet. De case van Wild gaat overigens een levenlang mee dus nadat je die hebt aangeschaft hoef je alleen de refills te kopen.

Al met al ben ik erg tevreden met de deodorant van Wild Cosmetics en ik ben nu al benieuwd naar de andere twee geuren die ik nog heb liggen. Deze deodorant raad ik zeker aan:

** stijlvolle verpakking **
** ruikt lekker **
** werkt de hele dag **
** smeert prettig **
** gaat lang mee **
** duurzaam & milieuvriendelijk **
** vriendelijke prijs **

Ook nieuwsgierig geworden? Krijg korting!

Als je ook nieuwsgierig bent geworden naar het gebruik en de geurtjes van deze prettige deodorant en je wilt het ook graag proberen, dan mag ik je nu een korting van 20% geven en deze krijg je door via deze link naar de site van Wild Cosmetics te gaan en de kortingscode MJSBLOG te gebruiken (Let op, als je niet via die link gaat, kun je de kortingscode niet gebruiken).

Je kunt Wild Cosmetics ook vinden op Instagram: @wildrefill_nl


Lees ook: “Energie besparen in huis: 10 goedkope stappen die bijdragen aan een duurzamere wereld (voor minder dan 25 EURO!)”

Lees ook: “De beste deal met vakantievergelijkers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *