Ga naar de inhoud

De Hobby Beachy: De leukste en beste caravan die er bestaat!

  • door

Sinds de zomer van 2023 zijn wij de trotse eigenaren van de Hobby Beachy 420 caravan. Een uiterst schattige caravan die terug gaat naar de basics van het kamperen met een sleurhut.

Hobby Beachy 420
cshow

De Hobby Beachy: Prachtig van eenvoud

Geen super-de-luxe koelkast, geen douchecabine, geen hightech snufjes. Nee, gewoon een hok met een zitgedeelte wat je kan omtoveren naar een slaapgedeelte, een opbergkast waar je eventueel een draagbaar toilet in kan zetten, en een keukenhoekje met spoelbak en kraantje, waaronder de jerrycan met vers water staat en een kastje waar de koelbox staat, zodat je toch verkoelende drankjes hebt als het hoogzomer is. Verder nog wat opbergmogelijkheden boven, onder en naast de bank, en dat is het. Daar moet je het mee doen. En daar moet je van houden.

Als je een luxepoes bent, dan is de Hobby Beachy niks voor jou. Maar hou je van de basics van kamperen, met je toiletrol over de camping lopen en je jerrycan om de dag vullen met vers water? Dan is dit het ultieme kampeergenot.

prachtig van eenvoud beachy

Natuurlijk kun je van alles toevoegen om iets meer comfort te hebben.

Zo hebben wij een draagbare airco en porta potti, een gasbarbeque en een extra accu toegevoegd aan deze knappe dame. Maar daar houdt het ook mee op.

De Hobby Beachy heeft, hoe verrassend, een beachy uiterlijk. Wit en steigerhout-look voeren de boventoon, de twee hanglampjes met witte kappen en het vouwgordijntje van grijs linnen en de sierkussens in strandlook maken het geheel af. De buitenkant is eveneens wit met grijs-beige accenten.

Technische gegevens

De Hobby Beachy is een lichtgewicht caravan en verkrijgbaar in drie verschillende modellen.

  • Beachy 360
  • Beachy 420
  • Beachy 450

De namen van de modellen verraden eigenlijk al een beetje wat de kenmerken zijn.

De Beachy 360 is geschikt voor twee volwassenen en een kind, heeft een opbouwlengte van 3,70m en weegt zo’n 900 kilo.

Beachy 360

De Beachy 420 is ook geschikt voor twee volwassenen en een kind, maar heeft een extra zitplaats waardoor de opbouwlengte op 4,30m komt. Dit model weegt ongeveer 950 kilo.

Beachy 420

De Beachy 450 is gemaakt voor twee volwassenen en twee kinderen. Dit model heeft ten opzichte van de 420 nog twee extra zitplaatsen (die je kunt ombouwen tot slaapplek) en dat maakt de opbouwlengte ongeveer 4,60m. Dit grootste model weegt ongeveer 1000 kilo.

Beachy 450

De Hobby Beachy van binnen

Ze zijn alle drie voorzien van twee inklapbare tafels, zit- en sierkussens en zes opbergmanden. Daarnaast hebben ze standaard bij de stopcontacten een aantal USB-aansluitingen. Ook erg handig (alhoewel de nieuwste laadkabels al weer zijn voorzien van USB-C, maar het gaat om het idee).

Beachy binnen bed

Het is een compacte caravan met een praktische indeling maar desondanks heeft de Beachy een gezellige en warme sfeer. Er is ruimte om te zitten en na een simpele truc genoeg ruimte om te slapen en te ontspannen. Er is voldoende opbergruimte en de materialen zijn van goede kwaliteit  en comfortabel.

Zoals je ziet, is de Hobby Beachy een hele lichte caravan en voor deze modellen heb je geen E achter B rijbewijs nodig. Het mag wel, maar het hoeft dus niet. Alsnog raad ik je wel aan om eerst even goed te oefenen met het rijden met een caravan achter je auto, zodat je niet voor compleet onverwachte verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.

Onze Beachy

Wij hebben dus de Hobby Beachy 420 en met een kind van 7 jaar (en een lengte van ongeveer 1,25m) past dat prima in het slaapgedeelte. Het omgebouwde bed is 1,80m bij 2,00m, een groot tweepersoonsbed dus. En dan houden we één plek over om te zitten. Nu zit je met heel warm weer toch veel meer buiten dan binnen, dus dat is voor ons geen enkel probleem.

onze beachy binnenkant

En mocht je toch graag binnen zitten, dan is het bed binnen no-time weer omgetoverd tot zitgedeelte en dan kun je met gemak 4 tot 5 personen kwijt.

We hebben een set relaxte strandstoelen aangeschaft zodat we ook buiten lekker kunnen zitten. Wij wilden absoluut niet de standaard campingstoel en hebben gekozen voor deze leuke vlinderstoeltjes.

onze Beachy buitenkant

Omdat wij van te voren hebben bedacht dat we ‘mooi-weer-kampeerders’ zijn, hebben we geen uitgebreide voortent (wat overigens wel kan), maar een opblaasbare luifel die je supermakkelijk aan de  caravan kan vastzetten. In eerste instantie om wat schaduw te creëren, maar mocht het dan toch nog gaan regenen, dan hebben we de zijwandjes er heel snel ingeritst en dan zit je toch nog droog.

Om lekker maar niet te uitgebreid te kunnen koken hebben we een gasbarbecue op poten, die je tevens kunt gebruiken als wokpan of skottelbraai en er zit ook nog een pizzasteen bij.  Het enige waar ik niet volledig op in wilde leveren, is mijn kopje koffie in de ochtend en dus hebben de Nespresso mini op het aanrecht staan. Er gaat toch niets boven het wakker worden met een lekker kopje koffie!

Buiten met bbq

Vrijheid blijheid

Een andere reden waarom wij voor de Hobby Beachy hebben gekozen, is het gemak waarmee je ermee weg kunt rijden en hem ergens onderweg neer kunt zetten voor een rustpauze of zelfs overnachting. De poten zijn in een mum van tijd uitgedraaid en de zitplaatsen zijn snel omgetoverd tot slaapplek. Tijdens onze vakantie zijn we meerdere malen gestopt op een air du place en zelfs op het parkeerterrein van een benzinestation om een paar uurtjes te slapen en bij te komen van de vele kilometers die in één keer hebben afgelegd.

En ook als je wilt rondtoeren en maar een paar dagen op een camping blijft, dan is het gemak van opbouwen en afbouwen bij deze caravan ideaal. Binnen een uur is alles ingepakt en ingedraaid en ben je al weer klaar om naar je volgende bestemming te gaan.

Na een eerste keer op vakantie met eigen caravan, ervaring opgedaan over wat nog makkelijker kan of wat anders kan, zien we er naar uit om de komende zomer weer heerlijk te gaan toeren met deze prachtige sleurhut.

Je kunt onze Beachy huren!

En het leuke is, wij verhuren onze mooie Hobby Beachy ook! Dus wil je ook graag ervaren hoe het is om met deze mooie caravan vakantie te vieren? Of twijfel je of je er zelf een wilt aanschaffen en wil je graag een proefvakantie doen? Dat kan dus.

Paul Camper

Wij verhuren onze beauty via Paul Camper. Dit is een site waar huurder en verhuurder worden samengebracht. De caravan is automatisch verzekerd en de betaling gebeurd op een veilige manier. En voor de huurder is het prettig dat je eerst kunt kennismaken voordat je iets gaat huren en daarnaast heb je ook nog een annuleringsverzekering. Mocht er iets gebeuren waardoor je reis niet door kan gaan, dan krijg je in ieder geval een deel van je betaalde reisgeld terug.

Via de pagina van onze Beachy caravan bij Paul Camper kun je terecht voor de prijzen, voorwaarden het boekingsproces!

Op zoek naar een leuke camping in Europa? Op Camping and Co vind je meer dan 3500 campings in Europa, waaronder Frankrijk, Spanje en Italië. Daar zit ongetwijfeld een geweldige camping tussen waar jij het onwijs naar je zin zult hebben!

cshow

Op naar de zomer!

Al met al zijn wij meer dan tevreden met onze Beachy! En ik hoop dat ik je met deze blog enthousiast heb kunnen maken over het kamperen met een eenvoudige maar toch comfortabele caravan.
Wil je meer weten over onze mooie Beachy? Stuur me gerust een mailtje naar info@mjsblog.nl

Lees ook: “Top 10 redenen om met de Hobby Beachy op vakantie te gaan

Lees ook: “De beste checklist kampeervakantie met de caravan PLUS Gratis download!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *