Ga naar de inhoud

Halloween in de herfstvakantie: 5 tips voor een spooky holiday!

  • door

Halloween in de herfstvakantie

Halloween staat weer voor de deur! En dit jaar valt Halloween in de herfstvakantie. De tijd van het jaar waarin pompoenen, spookachtige decoraties en trick-or-treat steeds meer de straten in Nederland vullen. Terwijl de avonden korter en kouder worden, komt de herfstvakantie precies op het juiste moment om samen met de kinderen van deze magische periode te genieten. Of je nu houdt van knutselen, bakken of lekker naar buiten gaan, er zijn eindeloos veel manieren om Halloween in de herfstvakantie onvergetelijk te maken voor het hele gezin.

halloween in de herfstvakantie
Halloween in de herfstvakantie

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

5 leuke activiteiten om te doen met je kids tijdens de herfstvakantie

1. Pompoenen Uithollen en Versieren

Een klassieker die altijd leuk blijft! Ga met de kinderen naar een pompoenboerderij of haal een paar pompoenen in huis en laat jullie creativiteit de vrije loop. Van griezelige gezichten tot schattige diertjes, met wat verf, stiften of snijgereedschap kunnen ze hun eigen kunstwerkjes maken. Maak het ‘s avonds extra spannend door de pompoenen te verlichten met kaarsjes of LED-lampjes.

halloween in de herfstvakantie
Halloween in de herfstvakantie

Lees ook: “25x de leukste attracties voor kids

2. Halloween Speurtocht

Organiseer een Halloween-speurtocht in je eigen huis of tuin. Verstop kleine spookachtige voorwerpen zoals snoepjes, speelgoedbeestjes of kleine spookdecoraties, en geef de kinderen aanwijzingen om ze te vinden. Bonus: verkleed jezelf als een griezelige gids voor extra spanning!

3. Herfstwandeling en Bladkunst

De natuur is in de herfst op zijn mooist. Maak een gezellige herfstwandeling door het bos en laat de kinderen herfstbladeren, eikels en kastanjes verzamelen. Thuis kunnen ze hier prachtige kunstwerken van maken, zoals bladcollages, dieren van kastanjes of herfstkransen voor op de deur.

halloween in de herfstvakantie tips
Haloween in de herfstvakantie

4. Pompoencake Bakken met Halloween Decoratie

Samen bakken is een geweldige activiteit voor de herfstvakantie! Maak samen met de kinderen een heerlijke pompoencake, helemaal in Halloween-stijl. Laat ze helpen met het mengen van de ingrediënten en daarna het leukste deel: de decoratie! Gebruik oranje frosting, marsepein-pompoenen en chocolade spinnenwebben om de cake om te toveren tot een griezelig meesterwerk. Het volledige recept voor de Halloween pompoencake vind je onderaan dit artikel! Perfect om van te smullen tijdens een filmavond of een Halloweenfeestje! Met deze smakelijke activiteit betrek je de kinderen op een leuke en leerzame manier in de keuken.

Lees ook: “Kleuren voor volwassenen: waarom is dit zo populair?

5. Filmavond met Halloweenfilms

Maak het knus met een filmavond vol kindvriendelijke Halloweenfilms. Denk aan films zoals Hotel Transylvania, Casper of Hocus Pocus. Zorg voor een warm dekentje, popcorn en natuurlijk zelfgemaakte Halloween snacks voor een gezellige avond vol griezelplezier! Met deze tips wordt de herfstvakantie een periode vol avontuur, creativiteit en Halloween-pret voor jong en oud!

halloween in de herfstvakantie filmavond
Halloween in de herfstvakantie

De herfstvakantie is dé perfecte tijd om samen met de kinderen te genieten van gezellige, creatieve en griezelige activiteiten. Of je nu pompoenen uitholt, een cake bakt of een spannende speurtocht organiseert, er zijn zoveel manieren om deze periode onvergetelijk te maken. Halloween biedt eindeloos veel mogelijkheden om je fantasie de vrije loop te laten en samen mooie herinneringen te creëren.

Dus trek je warm aan, haal de pompoenen en bakvormen tevoorschijn, en duik in het Halloween-avontuur met je kids. Vergeet vooral niet om samen te genieten van de heerlijke pompoencake die je hebt gemaakt met mijn speciale recept!

Veel Halloweenplezier gewenst, en ik hoor graag hoe jullie Halloween in de herfstvakantie vieren! Deel gerust je eigen griezelige creaties in de reacties hieronder of op social media.

Recept voor Halloween pompoencake

voorbeeld pompoentaart 2
Halloween pompoen cake

Download hier de PDF versie van de Halloween Pompoen Cake

Ingrediënten ( + bij elk ingrediënt een link naar de AH zodat je meteen alles in je winkelwagentje kunt doen! ) :

Voor de frosting:

Decoratie:

Halloween pompoen cake
Halloween in de herfstvakantie

Instructies:

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde of vierkante cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Droge ingrediënten mengen: Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout in een grote kom.
  3. Nat mengsel maken: In een andere kom klop je de pompoenpuree, suiker, olie, eieren en vanille-extract tot een gladde massa.
  4. Samenvoegen: Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
  5. Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak gedurende 35-40 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
  6. Roomkaas frosting: Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel. Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe. Meng tot een gladde frosting en voeg enkele druppels oranje voedingskleurstof toe voor een Halloween-kleurtje.
  7. Decoreren: Smeer de frosting gelijkmatig over de afgekoelde cake. Gebruik Halloween-snoepjes of marsepein-pompoenen voor decoratie.

Optionele Spinnenwebdecoratie:

  • Smelt pure chocolade en schep in een spuitzak met een klein puntje of gebruik de kant-en-klare chocoladestiften.
  • Teken met de chocolade cirkels op de cake, beginnend in het midden. Gebruik vervolgens een tandenstoker om lijnen naar buiten te trekken, zodat het op een spinnenweb lijkt.

Tip:

Serveer de pompoencake met warme thee of koffie voor een perfect herfstig Halloween-dessert.

voorbeeld pompoentaart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *