Ga naar de inhoud

Wat is de beste stijltang voor mijn haar? Dit zijn de 4 toppers

  • door

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

Beste stijltang, waar kies jij voor?

Het vinden van de beste stijlstang kan een tijdrovende taak zijn, vooral als je niet goed weet wat het beste is voor jouw haartype. Met de vele opties die er op de markt zijn, kan het overweldigend zijn om te bepalen welke keuze de beste is voor jou. Of je nu steil haar of pluisloze krullen wilt, of alleen je krullen in bedwang wilt houden, in dit artikel beschrijf ik op welke punten je moet letten bij het aanschaffen en wat op dit moment de top 3 van stijltangen is, die voor alle haartypen geschikt zijn. Dus zeg maar doei tegen pluizig haar en verwelkom je nieuwe steile of krullende lokken met de beste haarstijltang voor zowel steil als krullend haar.

Welke behoeftes hebben verschillende typen haar?

Om de beste stijltang te vinden voor zowel steil als krullend haar, is het belangrijk te begrijpen welke behoeftes jouw haartypen heeft.

Steil haar zal bijvoorbeeld een stijltang nodig hebben waarvan de temperatuur is in te stellen en die gladde platen heeft, om een steil en glanzend effect te creëren. Terwijl krullend haar een stijltang nodig heeft die een hogere temperatuur bereikt om de ongecontroleerde krullen in bedwang te krijgen en te stijlen.
Zoek voor krullend haar ook naar een stijltang met bredere platen om meer haar te kunnen pakken maar waarbij je nog steeds precieze controle houdt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar opties zoals ion technologie (dit zorgt ervoor dat de haarschubben die open kunnen gaan staan door de warmte van de stijltang, weer sluiten) en keramische platen, die helpen tegen pluizig haar en tegelijkertijd je haar beschermen tegen hittebeschadiging.

Door te begrijpen welke unieke behoeften jouw type haar heeft, kun je een stijltang uitkiezen die de beste resultaten geeft voor zowel steil als krullend haar.

Beste stijltang

Het belang van een stijltang met kwaliteit

Het aanschaffen van een goede kwaliteit stijltang is belangrijk voor het behoud van een gezonde haardos. Goedkopere, lagere kwaliteit stijltangen doen vaak meer kwaad dan goed doordat ze de hitte niet goed verdelen, wat zorgt voor ernstige beschadiging van je haar.

Een goede kwaliteit straightener heeft niet alleen een aanpasbare temperatuur, maar zorgt er ook voor dat de hitte evenredig wordt verdeeld over de bladen, zodat het risico op hotspots minimaal is. Deze goede verdeling van hitte is essentieel voor het voorkomen van verbranding en de kans op haarbreuk.

Verder heeft een goede stijltang platen van titanium (een sterk materiaal met een gelijkmatige warmteverdeling en wat uitermate geschikt is voor dik en stug haar) of keramiek of toermalijn (een mineraal van kristalboorsilicaat), welke weer helpen bij het sealen van de haarschubben en het insluiten van vocht in het haar (de ion technologie). Dit geeft een gladder en glanzender resultaat en voorkomt pluizig en statisch haar.

Kwaliteit is dus van belang. Kijk naar een betrouwbare stijltang met de juiste opties die niet alleen het beste resultaat geven maar ook op de lange termijn de gezondheid van je haar behoudt.

kwaliteit stijltang

Lees ook: “De beste skincare routine in 8 stappen

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede straightener?

Er zijn meerdere eigenschappen voor een goede stijltang.

  1. Aanpasbare temperatuur
    Dit is essentieel voor de verschillende haartypen en texturen. Het zorgt ervoor dat je de temperatuur kunt aanpassen om hittebeschadiging te voorkomen maar toch de gewenste look te krijgen.
  2. De grootte van de platen
    Als je langer of dik en veel haar hebt, is het prettig als je grotere haarsecties kunt pakken, dat scheelt aanzienlijk in je tijd. Kleinere platen zijn weer handig als je kort of fijn haar hebt, want deze zorgen voor meer precisie en controle.
  3. Het soort platen
    Zoals eerder benoemd zijn er stijltangen verschillende materiaal platen:
    Titanium is sterker dan keramiek, en heeft een perfecte warmteverdeling. Deze platen zijn erg geschikt voor dik en stug haar.
    Keramiek heeft een ionische functie, wat er voor zorgt dat de haarschubben die open gaan staan door de hitte van de stijltang, weer sluiten.
    Toermalijn heeft tevens een ionische functie. Het zorgt er voor dat je haar minder pluizig en statisch is, en heerlijk glad wordt.
  4. Verwarmingstijd van de stijltang
    Deze optie zorgt er voor dat je je haar makkelijk en snel kunt stijlen, vooral als je haast hebt.
  5. Duurzaamheid en betrouwbaarheid van het merk
    Het lezen van klantenreviews en het checken van de garantie geeft meestal een nog beter idee over de kwaliteit van de stijltang.

    Door rekening te houden met deze eigenschappen, kun je met vertrouwen een goede stijltang uitzoeken die je een prachtig gestylde haardos geeft, maar tegelijkertijd je haar beschermd en gezond houdt.

De 4 beste stijltangen met elkaar vergeleken

Nu je weet op welke punten je onder andere moet letten bij het aanschaffen van een stijltang, heb ik de drie beste opties die op dit moment te verkrijgen zijn, op een rijtje gezet.
Deze stijltangen worden geadviseerd door experts en iedereen die ze gebruikt geven de zekerheid van een betrouwbaar product.

Steiltang GHD platinum plus

GHD Platinum+:
Deze prachtige stijltang van GHD wordt geprezen om zijn geavanceerde technologie die zich aanpast aan de behoefte van je haar en past de temperatuur aan naar gelang de hoeveelheid haar om hittebeschadiging te minimaliseren. Hij is binnen 20 seconden opgewarmd en glijdt met zijn zwevende platen moeiteloos door het haar.

Dyson Corrale:
Bekend om zijn draadloze design, is de Dyson Corrale flexibel en makkelijk in gebruik. Zijn unieke flexibele platen zorgen voor perfecte controle en geven een glad resultaat op zowel steil als krullend haar. Ook deze stijltang heeft hitte controle om hittebeschadiging te voorkomen.

Steiltang dyson corrale
Steiltang babyliss pro nano titanium

BaByliss Pro Nano Titanium:
Deze wat meer betaalbare optie is geliefd om zijn duurzaamheid en perfecte temperatuurinstellingen, wat hem geschikt maakt voor verschillende haartypen. De titaniumplaten glijden moeiteloos door het haar, geven een prachtige glans en zorgen voor pluisvrij haar.  

Remington S9500 Pearl:
Deze vrolijk gebloemde stijltang heeft een keramische coating met echte pareldeeltjes voor een gladde en glanzende afwerking. Deze stijltang heeft ook een digitale temperatuurregeling en een snelle opwarmtijd.

steiltang Remington S9500 pearl

Iedereen heeft verschillend haar, en wat voor de één perfect werkt, kan voor de ander juist helemaal niet handig zijn. Bedenk je goed welke specifieke wensen en voorkeuren jij hebt bij het kiezen van de stijltang.

Lees ook:”Wat zijn de 5 huidtypen en hoe creëer ik de beste huidverzorging

Klantenreviews en feedback

Naast de aanbevelingen van experts, is het altijd goed om de klantenreviews te lezen voordat je een keuze maakt in welke stijltang je graag wilt. Klanten gebruiken de stijltang tenslotte regelmatig en kunnen je als geen anders vertellen wat de voor- maar ook de nadelen zijn.

keuze haartype

Welke keuze maak ik voor mijn haartype?

Als je op zoek bent naar de beste stijltang voor een specifiek type haar, is het van belang om rekening te houden met een aantal factoren.

  • Als je steil haar hebt en je je lokken gladder wilt maken en pluis wilt voorkomen, kies dan voor een stijltang waarvan je de temperatuur kunt instellen. Door de temperatuur te kunnen reguleren, voorkom je hittebeschadiging.
  • Als je krullend haar hebt en je wilt graag steile, glanzende lokken, dan is een stijltang met bredere platen weer handig. Hiermee kun je wat grotere plukken in één keer stylen en dat scheelt weer tijd.
  • Daarnaast is het belangrijk een straightener te kiezen die gemaakt is van kwalitatief goed materiaal en die de hitte gelijkmatig verdeelt. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen hittebeschadiging en geeft een langer resultaat.

Zolang je in ieder geval rekening houdt met deze factoren, kun je een goed geïnformeerde keuze maken bij het kiezen van de juiste stijltang, specifiek voor jouw type haar en de gewenste resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *