Ga naar de inhoud

De 6 beste laptops voor thuiswerken

  • door

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

De beste laptops voor thuiswerken

Steeds meer mensen werken vanuit huis en dat zorgt er voor dat er meer vraag is naar diverse en betrouwbare technische apparatuur. Het vinden van de beste laptop voor je thuiskantoor is een must. 
Of je nu een creatieve professional, een data-analist of directeur bent, een sterke en efficiënt werkende laptop maakt een wereld van verschil in je productiviteit en de kwaliteit van je werk.  

In deze blog laat ik de beste laptops zien die perfect zijn voor werken op afstand of vanuit huis. 
Van snelheid tot opslagcapaciteit tot beeldschermkwaliteit en accuduur, ik neem alle belangrijkste punten voor het kiezen van een thuiswerk laptop onder de loep.  

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, lees dan vooral verder en wie weet vind jij de perfecte laptop of help ik je in ieder geval op weg.  

beste laptops

Het belang van een betrouwbare laptop als je veel vanuit huis werkt

Een betrouwbare laptop is vandaag de dag een essentieel onderdeel van het thuiswerken. Of je nu freelancer, een werknemer die veel vanuit huis werkt of bedrijfseigenaar bent, de prestaties van je werk hangen zonder twijfel af van de performance en  afhankelijkheid van je laptop. 

Een betrouwbare laptop verzekerd je ervan om je werk efficiënt en zonder onderbrekingen of technische fouten te kunnen doen. Het zorgt ervoor dat de programma’s waar je mee werkt soepel en snel werken en dat je zonder moeite kan samenwerken met je team. 
Niet minder belangrijk is dat je laptop een betrouwbare en veilige omgeving moet bieden voor het opslaan van je werk en het beschermen van gevoelige informatie tegen beveiligingsrisico’s. 
Ook een langdurende accu moet ervoor zorgen dat je je werk voor langere tijd kan voortzetten, zonder dat je je druk hoeft te maken over opladen. 

Investeren in een goede en betrouwbare laptop is een investering in je productiviteit, effectiviteit en werkervaring in het algemeen.  
In de volgende alinea bespreek ik de belangrijkste kenmerken van een laptop die nodig zijn om je werk op afstand zo optimaal mogelijk te doen. 

Lees ook: “Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek: 6 tips voor een productieve en comfortabele werkomgeving

Wat zijn belangrijke punten bij het kiezen van een laptop?

Bij het kiezen van een laptop, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Deze punten zorgen ervoor dat je een laptop vindt die voldoet aan jouw specifieke behoeften en maken het mogelijk om zo je werk zo efficiënt mogelijk op afstand of vanuit huis te doen. 

Allereerst moet je rekening houden met de processor. Een sterke en snelle processor is van essentieel belang bij het gebruik van programma’s die veel ruimte nodig hebben zodat ze zonder moeite tegelijkertijd kunnen draaien. Kijk naar laptops met Intel Core i5 of i7 processors, deze bieden een uitstekende prestatie en de mogelijkheid om in meerdere apps tegelijkertijd te werken. 

Intel core

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal RAM (Random Access Memory) van de laptop. Hoe meer RAM de laptop heeft, hoe beter deze meerdere applicaties en taken aankan. Ga op zijn minst voor 8GB RAM, maar als het mogelijk is, ga dan voor 16GB of zelfs 32 GB voor een optimale prestatie. 

Opslag is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zoek liever naar laptops met SSD’s dan de traditionele harde schijf. Een SSD is sneller, betrouwbaarder en geeft een betere prestatie dan de harde schijf. Kies voor minimaal 256GB opslagruimte, maar liever nog voor 512GB of 1TB als je werkt met grote bestanden of uitgebreide opslagruimte nodig hebt. 

Verder is een goede accu van cruciaal belang bij werken op afstand. Kijk naar laptops die een lange accuduur bieden zodat je langere tijd zonder op te laden op je laptop kunt werken. Een goede accu moet op zijn minst 8 tot 10 uur meegaan. 

Als laatste, en niet onbelangrijk is de grootte van je scherm en de resolutie. Een groter scherm zoals bijvoorbeeld 15 inch of meer, geeft je de mogelijkheid om meerdere programma’s naast elkaar in één scherm te zetten. 

Daarbij is een resolutie van minimaal 1920×1080 (Full HD) het beste voor een scherm en helder beeld. 

Als je deze belangrijke punten onthoudt bij het uitzoeken van een laptop, ben je er minimaal zeker van dat je op een goede en betrouwbare laptop kunt werken. 
In het volgende hoofdstuk laat ik een aantal van de beste laptops zien die aan de genoemde criteria voldoen en die momenteel verkrijgbaar zijn bij Amzon.nl . 

laptop kiezen

Hoogwaardige laptops voor thuiswerken en werken op afstand

Nu ik de belangrijkste punten benoemd bij het kiezen van een goed presterende laptop voor werken op afstand, laat ik je nu een aantal van de beste laptops zien die momenteel beschikbaar zijn en die voldoen aan de gestelde criteria. 

1. Dell XPS 15:  
The Dell XPS 15 is een powerhouse met een sterke Intel Core i9 processor, 16GB of RAM, en een groot 15.6-inch scherm met een prachtige 4K resolutie. Deze laptop bevat tevens een uitgebreide SSD geheugenkaart van  512GB voor snelle opslag.   

2. MacBook Pro 16:  
Voor de Apple fans is de MacBook Pro 16 is een uitstekende keuze. deze heeft o.a. een Intel Core i9 processor, tot 64GB RAM, en een schitterend 16-inch Retina beeldscherm met True Tone technology. De MacBook Pro 16 heeft ook een ruime 1TB SSD en een betrouwbare accu met een duur van zo’n 11 uur.   

Macbook Pro

3. Lenovo ThinkPad X1 Carbon:  
De Lenovo ThinkPad X1 Carbon is een populaire keuze onder de professionals. Deze laptop behuist een Intel Core i7 processor, tot wel 16GB of RAM, en een 14-inch Full HD beeldscherm. Met een 512GB SSD en een accuduur tot wel 15 uur, is deThinkPad X1 Carbon perfect voor wie waarde hecht aan draagbaarheid en duurzaamheid.  

4. HP Spectre x360:  
De HP Spectre x360 is veelzijdige 2-in-1 laptop met een sterke Intel Core i7 processor, tot 32GB RAM, en een prachtig 14-inch Full HD beeldscherm. Er zit een 1TB SSD in en een indrukwekkende accu welke tot wel 22 uur meegaat, wat maakt dat het een perfecte laptop is voor lange werkdagen.  

Deze laptops vertegenwoordigen een aantal van de beste opties beschikbaar voor het werken op afstand. Afhankelijk van je specifieke wensen en je budget, zal één van deze laptops zeker voldoen aan je eisen en een prettige thuiswerkervaring bieden.  

In het volgende hoofdstuk laat ik je een aantal andere varianten zien die eveneens het werken op afstand optimaal houden.  

Welke laptops presteren goed en zijn budgetvriendelijk?

Als alternatief voor de ‘high-end’ laptops welke ik eerder heb benoemd, zijn er ook een aantal budget-vriendelijke opties verkrijgbaar. Deze laptops werken minstens zo prettig maar zijn wat scherper geprijsd.  

budget vriendelijke

5. Acer Aspire 5:  
De Acer Aspire 5 is een budgetvriendelijke laptop die niet inlevert op zijn prestaties. Deze laptop heeft een AMD Ryzen 5 processor, 16GB RAM, en een 15.6-inch Full HD beeldscherm. Hij heeft daarnaast 512GB SSD voor opslag en een nette accuduur van zo’n 7,5 uur.  

6. ASUS VivoBook 15:  
De ASUS VivoBook 15 is een andere optie voor een budgetvriendelijke laptop welke een goede balans is heeft tussen prestaties en betaalbaarheid. Hij heeft een Intel Core i5 processor, 16GB RAM, en een 15.6-inch Full HD beeldscherm. De laptop heeft 512GB SSD aan geheugen een accuduur van ongeveer 9 uur.   

Deze budgetvriendelijke laptops zijn perfecte alternatieven voor werken op afstand met een kleiner budget. Ze bieden een nette pretatie en betrouwbaarheid, wat er voor zorgt dat ze prima werkbaar zijn voor dagelijks werk op afstand.  

In het volgende hoofdstuk bespreek ik een aantal laptops die hoog moeten presteren voor optimale productiviteit. 

Laptops met krachtige prestaties voor intensieve taken

Ondanks dat de budgetvriendelijke laptops prima zijn voor een groot deel van je alledaagse werk, kan het gebeuren dat je een laptop nodig hebt die meer en zwaardere programma’s kan draaien. Of je nu graphic designer, video editor of programmeur bent, investeren in een hoogwaardige laptop kan dan een wijze keuze zijn.   

7. MacBook Pro:  
Apple’s MacBook Pro is al lange tijd een favoriet onder de creatieve professionals. Met zijn krachtige M3 chip waardoor de PC nog sneller is, 64GB RAM, en schitterende Retina beeldscherm, is deze  laptop een powerhouse voor intensieve taken en programma’s. The MacBook Pro heeft ook een uitstekende accuduur, waardoor je continu kunt werken zonder je druk te maken over stroomuitval.  

8. Dell XPS 15:  
The Dell XPS 15 is tevens een high-performance laptop  welke perfect is voor zware programma’s. Met de nieuwste Intel Core processors, 16GB RAM, en een levendig 15.6-inch 4K UHD beeldscherm. Met een toegewijde videokaart en opslagmogelijkheden, biedt de XPS 15 een uitzonderlijke prestatie en kan het veeleisende software met gemak aan.  

Dell XPS



Investeren in een hoogwaardige laptop zal wellicht meer kosten, maar het is een verstandige keuze als je regelmatig zware taken op je laptop moet doen. Deze laptops verzekeren je ervan dat ze soepel  presteren.  

Lees ook: “Werken vanuit huis: hoe vind je de juiste balans tussen werk en privé?

Het vinden van de juiste laptop met jouw wensen en eisen

Concluderend kan ik zeggen dat het kiezen van de juiste laptop sterk afhangt van jouw wensen en eisen. Terwijl de budgetvriendelijke laptops het alledaagse werk op afstand prima aan kunnen, zullen professionals die werken in graphic design en video editing meer behoefte hebben aan een laptop die zware programma’s kan draaien.  

Kies vooral wat bij jou past en wat voor jou werkt en ik hoop dat mijn artikel je op weg heeft geholpen om de juiste keuze te maken. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *