Ga naar de inhoud

Magische momenten: 10x de leukste kindvriendelijke campings in Nederland

  • door

Kindvriendelijke campings

Kamperen kan een betoverend avontuur zijn voor kinderen. De spannende bezienswaardigheden, de bruisende activiteiten en de vrijheid om de wilde natuur te verkennen – er is iets onweerstaanbaar aantrekkelijk in deze eenvoudige vreugde van het buitenleven. Nederland zit vol met kindvriendelijke campings die kleine avonturiers en hun ouders een onvergetelijke ervaring beloven.

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Wanneer jij een aankoop doet naar aanleiding van een link op mijn website, dan kan het zijn dat ik hier een klein bedrag aan verdien. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar je helpt mij hiermee wel om mijn blog draaiende te houden en gratis info te kunnen blijven verstrekken. Klik hier voor de volledige privacy policy. 

group of women standing on green grass field during daytime
kindvriendelijke campings

Wat is er zo positief aan kamperen met kinderen?

Dat kamperen leuk is, staat voorop. Maar dat kamperen ook nog positief is voor kinderen, daar ben ik het absoluut mee eens. Het is voor kinderen veel makkelijker om contact te leggen met andere kinderen op kindvriendelijke campings dan in een hotel of bungalowpark. Op kindvriendelijke campings lijkt alles toegankelijker, zijn de mensen vrolijk en kinderen zijn veel meer buiten te vinden. En dat maakt voor jouw kids de stap om contact te leggen met andere kinderen een stuk makkelijker. Verder ben ik van mening dat de volgende punten een positieve bijdrage leveren aan kamperen op een kindvriendelijke camping.

  • Het is dus goed voor de sociale ontwikkeling!
    Kinderen komen in contact met andere kinderen die ze waarschijnlijk niet tegenkomen in hun dagelijkse leven. Ze leren hoe ze nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden.
  • Op de camping is alles leren en ontdekken!
    Veel kindvriendelijke campings organiseren leuke activiteiten of workshops, zoals natuurwandelingen of knutsellessen. Dit geeft kinderen de kans om nieuwe interesses en passies te ontdekken, en ze kunnen zelfs een nieuwe hobby of talent ontdekken!
  • Creativiteit staat voorop!
    Zonder de afleiding van smartphones en tablets, zijn jullie aangewezen op je eigen creativiteit om wat leuks te gaan doen. Spelletjes spelen, verhalen vertellen, hutten bouwen, het is de perfecte gelegenheid om de creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen.
  • Ontspanning voor de ouders.
    Hoewel het heerlijk is om tijd met je kinderen door te brengen, is het ook erg fijn voor ouders om wat tijd voor zichzelf te hebben. Veel kindvriendelijke campings bieden kinderclubs of activiteiten aan waar kinderen veilig kunnen spelen terwijl ouders genieten van hun welverdiende rust en ontspanning.
relaxing parents
kindvriendelijke campings
  • Het is betaalbaar.
    Kamperen kan een zeer betaalbare manier zijn om vakantie te vieren, vooral als je een groot gezin hebt. Een hotelkamer of een huisje huren, kost je al gauw het dubbele van het geld.
  • De natuur in!
    Kindvriendelijke campings die aan een natuurgebied, bos of heide liggen, bieden de perfecte gelegenheid voor kinderen om lekker in de natuur bezig te zijn. En tijdens het ravotten leren ze misschien ook nog over verschillende soorten planten, dieren en insecten of misschien leren ze wel vuur maken en kompaslezen als ze meegaan op avontuur!
  • Buiten zijn = gezond!
    Buiten zijn is goed voor de vitamine D-productie en helpt bij het reguleren van de slaap. Bovendien kunnen buitenactiviteiten, zoals wandelen of fietsen, ook nog helpen bij het opbouwen van kracht, coördinatie en conditie. Twee vliegen in één klap dus.
  • De mooiste herinneringen.
    Misschien wel het allerbelangrijkst, Op de camping maak je mooie herinneringen! Samen tijd doorbrengen, even weg van het dagelijks leven, de leuke activiteiten, zijn de mooiste momenten die je altijd zult koesteren!
making memories
kindvriendelijke campings

De leukste kindvriendelijke campings in Nederland

Elke camping heeft zijn eigen unieke mix van faciliteiten, activiteiten en omgeving om ervoor te zorgen dat zowel de kinderen als de ouders een onvergetelijke vakantie hebben. Van het strand tot de bossen, van waterparken tot sprookjesfiguren, er is een camping voor ieder wat wils. Het belangrijkste is dat deze campings allemaal begrijpen dat als de kinderen plezier hebben, de ouders dat ook hebben. En dat is toch wel de sleutel tot een perfecte familievakantie.

1. De Sprookjescamping

Deze camping ligt in in Rheeze, Overijssel en is volledig gericht op kinderen tot 10 jaar. Elk detail, van de inrichting tot de activiteiten, is ontworpen om kinderen een sprookjesachtige ervaring te geven. Er is een waterspeelparadijs, allerlei shows en zelfs een heuse Sprookjestocht! De Sprookjescamping is voor de derde keer op rij ANWB Top Camping (2023).

2. Camping De Leistert

Deze camping ligt in Roggel, Limburg en is meerdere keren uitgeroepen tot de beste camping van Nederland. Het heeft een overdekt zwembad, een buitenzwembad, een speeltuin, een recreatieprogramma en nog veel meer. Het is ideaal voor gezinnen die een mix van activiteiten en ontspanning zoeken.

3. 4. Kampeerdorp De Zandstuve

Deze 5-sterren camping ligt in Rheeze, Overijssel en heeft een overdekt zwembad, een theater en tal van activiteiten voor kinderen. Ze hebben zelfs speciale kampeerplekken die dichtbij de speeltuinen liggen, zodat de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

5. Beerze Bulten

Ook deze camping is al uitgeroepen tot beste camping van Nederland en is meer dan alleen een 5-sterren camping; het is een complete vakantie ervaring voor kinderen met konijn Bultje in de hoofdrol. Met een binnenspeeltuin van maar liefst 1500 m², een buitenavonturenpark, een zwemparadijs, een wellnesscentrum en een theater, is er altijd wel iets te doen. De autovrije camping is omgeven door bossen en zandverstuivingen, wat het de perfecte uitvalsbasis maakt voor avontuurlijke boswandelingen en fietstochten. Deze camping ligt in Beerze, Overijssel en is genomineerd voor camping van het jaar 2024.

6. Camping De Paal

Ook deze camping is genomineerd voor camping van het jaar 2024 en ligt in Bergeijk, Noord-Brabant en is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Ze bieden een breed scala aan activiteiten, waaronder een waterspeelpark, een binnenspeeltuin, en een uitgebreid recreatieprogramma. Er zijn ook speciale kinderfaciliteiten zoals kindersanitair en de mogelijkheid om een privé sanitair unit te huren.

7. Camping De Twee Bruggen

Een vijf-sterren camping in Winterswijk, Gelderland. Op deze grote, mooi aangelegde camping vind je alle faciliteiten die je mag verwachten op een topcamping in Nederland. Van zwembaden met glijbanen, grote zandspeeltuin, een bowlingbaan, minigolfbaan, enthousiaste animatie tot verschillende eetgelegenheden: de Twee Bruggen in de Achterhoek heeft het.

8. Vakantiepark ‘t Rheezerwold

Dit is een ANWB 5-sterren vakantiepark in Heemserveen, Overijssel dat bekend staat om zijn kindvriendelijke faciliteiten. Het heeft een binnen- en buitenzwembad, een speelvijver, een indoor speeltuin en een uitgebreid animatieprogramma. Je kunt hier zelfs overnachten in een ‘echt’ kasteel met kasteeltuin!

9. Camping De Berenkuil

Dit is een autovrije 5-sterren camping, wat betekent dat kinderen veilig kunnen spelen. Er zijn maar liefst 25 speeltuinen verspreid over het terrein, een openluchttheater en een zwembad. Bovendien ligt het midden in de natuur, dus er zijn veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Deze camping ligt in Grolloo, Drenthe.

10. Strandpark De Zeeuwse Kust

Deze camping ligt op slechts 250 meter van het strand en heeft een overdekt zwembad, een binnenspeeltuin en verschillende buiten speelplaatsen. Daarnaast bieden ze ook kinderanimatie aan. Ook honden zijn van harte welkom. Deze camping ligt in Renesse, Zeeland. En het goede nieuws is dat deze camping aan het uitbreiden is en dus is de kans groot dat ze nog kampeerplaatsen vrij hebben!

De magie van Kamperen

Ik hoop dat deze suggesties je inspireren om de perfecte campings te vinden voor je gezin.

Want kunnen we niet allemaal een beetje avontuur en magie in ons leven gebruiken? Ik stel me een prachtige sterrenhemel voor, de geur van kampvuur en marshmallows roosteren, het geluid van krekels op de achtergrond… Het is niet alleen een ervaring, maar een reis naar een plek waar de tijd stil lijkt te staan, waar we één kunnen zijn met de natuur en waar we onszelf kunnen vinden te midden van het eenvoudige en het sublieme. Dat is de magie van kamperen.

Camping Tent Surrounded With Trees during Nighttime
kindvriendelijke campings

Vergeet niet om de beschikbaarheid te controleren en te reserveren, deze populaire en kindvriendelijke campings zijn namelijk vaak snel volgeboekt!


Lees ook: “De beste deal met vakantievergelijkers

Lees ook: “de beste checklist voor kampeervakanties” om de gratis checklist voor kampeervakanties te downloaden, helemaal gratis!

Lees ook: “de leukste caravan die er bestaat: de Hobby Beachy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *